Det handlar om dig och hur du tänker.

När man tror sig ha alla färdigheter som krävs för att vara en framgångsrik trader men resultaten säger annat..

Vad gör man om demohandeln och simulatorn alltid ger fina resultat men live trading ger dig annat.?

Förstå och främst. Du har inte alla färdigheter som krävs, för du blir aldrig ”klar”.

En trader vet att man kontinuerligt måste jobba på att bli bättre. När din lärokurva stigit fint en stund men börjar plana ut är det viktigt att inte nöja sig.

En platt kurva faller alltid om du inte fyller på med bränsle, därför måste konstant fylla på med lärdomar, personlig utveckling och optimering.

Det håller dig inte bara intresserad av ämnet, det ökar dina resultat.

Den viktiga egenskapen de flesta saknar

Jag läste en artikel om ”Fixed VS Growth mindset” en gång, och sedan dess har mycket mer information kommit på ämnet. Men för dig som inser att du hämmar dig själv och att du själv är den som håller dig tillbaks från att faktiskt få ut de resultaten som din kunskap egentligen är värd (Se demotrading, sim etc).

Då kan det vara ett bra ämne att dyka in i.

Problemet för de flesta här är självmedvetenhet, många erkänner inte för sig själva att de faktiskt har ett ”fixed mindset” och vill hellre identifiera sig med ett growth mindset.

Forskning säger att max 10-15% av människor är självmedvetna.

(Källa:Harvard business review)

Vilket är ganska självklart.

Men om du inte är ärlig, självmedveten och objektiv med hur du faktiskt presterar och ligger till med din egen trading… Kan du heller inte börja jobba på lösningen, och om du lever med ett fixed mindset idag är det inte bara i din trading som du håller dig själv tillbaks.

Du har MÅNGA områden som du kan se massiv tillväxt i. Därför är det här ett kul ämne som du bör vara intresserad av som trader och därför du måste lära dig självcoaching eller anlita en prestationscoach för maximal utveckling.

Se på toppatleter, topp business men topp ”vad som helst”… Har de en coach?

Yes they do.

Den här artikel när inte skriven för att berätta för dig hur viktigt det är med coaching, för ”du klarar det ju själv” eller hur?

Skämt o sido.

Är du objektiv ser du effektiviteten med input från erfaren coach oavsett om det gäller yrkesliv, idrott eller prestationer som trader.

Gör du det själv eller med hjälp är upp till dig, oftast är det lättare att börja med hjälp och med tiden göra mer själv och mindre extern hjälp.

Igen. Självmedvetenhet måste komma först.

Perspektiv

Trading och ”tradingskills” är inget du köper på burk, du kan inte köra en färdig modell eller strategi som du läser en gång och sen använder.

Det vore som att köpa en bil, läsa manualen och sen kan du ge dig ut i centrala Göteborg med andra trafikanter. Du kan varken köra, växla, trafikreglerna eller något som rör att faktiskt köra bil.

Det är skillnaden på praktisk erfarenhet och teoretisk kunskap.

Många sitter inne med massiva mängder teoretisk kunskap, det är väldigt sällan här problemet sitter hos en trader även om det kan behöva styras upp och rättas till lite.

Det är däremot nästan alltid i det praktiska utförandet som problemet ligger och eftersom väldigt få traders gör det jobbet som krävs för att utveckla sin trading (journal, daglig recension, logg och självcoaching eller mentorskap med coach) så får dem aldrig till det. Hur skulle dem, du har ingen aning om vart problemet ligger på riktigt om du inte loggar, skriver journal och dokumenterar samt får coaching (av dig själv eller en mentor). 

Du kan gissa vart problemet ligger och det gör dem flesta. Vad gissar dem? ”Jag måste studera mer”, fylla på med mer teoretisk kunskap och så fortsätter cirkeln.

Och detta är kanske den största anledningen till varför 99% eller mer aldrig blir lönsamma i längden. Det är inte pågrund av kunskapsbrist (om du studerat rätt), utan mest troligt i ditt praktiska utförande.

Det praktiska i trading är det svåraste och oftast det man behöver coaching och insikter med. Vi pratar inte om att någon sitter bredvid vid och säger vad du ska göra eller hur du ska ta dina trades.

Det är kontraproduktivt eftersom du vill bli en självständig trader.

Vi pratar den typen av coach som hjälper dig sätta struktur, ger klarhet i saker i datan baserad på egen erfarenhet, håller dig som trader ansvarig för trades du tog som du inte skulle tagit, och trades du inte tog men som du skulle varit i.

Generellt sett är egna traders dåliga på att ta ansvar. De skyller på det mesta förutom sig själv

Och det är såklart OK, vi inser att vi inte kan ändra människor. Men en människa kan bestämma sig själv för att den vill ändra sig till det bättre och växa.

Och allt börjar med ett beslut.

Vara 100% ärlig med sin egen prestation, ta hjälp där det behövs och att ta 100% ansvar för sin egen utveckling.

Ingen gör jobbet åt dig, ingen kan överföra sin erfarenhet av trading från sin hjärna till din. 

Du kan snabba upp lärokurvan genom att ta teori från andra erfarna, men den praktiska biten måste du göra själv och helst i en struktur som fungerar.. Det här är jobbet ligger.

Snabb feedback och justering i den praktiska biten är vad som snabbar upp din lärokurva och ger resultat snabbt.

Så, sätt igång!

-TK Traders 

#