Apr 05, 2022

Hur du definierar framgång är i hög grad avgörande för hur framgångsrik du blir och vilka resultat du generar i din trading. Sättet vi definierar framgång skiljer sig och många fokuserar enbart på resultat som den avgörande faktorn mellan succé och misslyckande.

Det är ett stort misstag.

Nya traders tenderar att fokusera på resultat som den enda faktorn för succé, professionella traders tänker annorlunda.

För professionella traders är processen den avgörande faktorn.

Såhär går resonemanget för amatörer och nya traders

Som vi ser är det inget djupare resonemang i varför traden gick som den gick, därför får vi inte med oss några lärdomar från affären och blir därför inte bättre i nästa.

Det är nästan som att man vill glömma affären och gå vidare. Men hur ska du bli bättre om du inte lär dig från dina misstag och framgångar.

Tänk om en affär eller flera som blev vinster är ”dåliga” trades men som gick vägen på grund av tur, men om du fortsätter ta dem blir du en förlorande trader?

Och flera av förlusterna faktiskt är logiska trades som har en edge om dem dupliceras?

En trader som tänker och utvärderar sitt arbete enligt ovan har troligen ingen edge i marknaden, och heller ingen process de följer slaviskt. De viktigaste lärdomarna en trader kan ta finns i arbetet som du gör och hur du växer som trader efter varje erfarenhet du får.

Här ser vi:

  • Vad som fungerar
  • Vad som inte fungerar
  • Vad vi kan justera
  • Vad vi kan optimera
  • Vart våra svagheter ligger
  • Vart våra styrkor är

Och mer..

Det här är en del av journalen och hur vi recenserar vårt arbete på daglig basis.

En gemensam faktor för professionella traders är att de är väldigt noggranna och duktiga med sin dokumentation, och om du inte är det så är det dags att börja nu.

De du möter där ute i marknaden använder sina historiska affärer för att optimera och bli bättre, om du inte gör detsamma tappar du snart din edge om du har en.

I det här gamet måste du konstant bli bättre för att fortsätta prestera.

Här ser vi samma utvärdering men ur ett professionellt perspektiv

Det här är att exempel på frågeställningar att gå igenom efter utförda affärer, använd som mall eller gör dina egna.

Poängen är att utvärdera din prestation ur ett objektivt perspektiv och se på det du gör för att hitta vad vi bör göra mer av, och vad vi bör eliminera helt och hållet.

En trader som är lönsam kan ofta öka sina resultat markant bara genom att eliminera saker som fungerar sämre. Det handlar inte bara om att lägga till, att ta bort är ibland mer effektivt för att skapa direkta resultat.

Var din egen coach

När du har erfarenhet och har handlat en längre stund med mer gröna dagar än röda, dokumenterat ditt arbete noggrant så blir du bättre och bättre på att coacha dig själv.

Se vad som fungerar, vad som ska bort och hur du kan få ut mer av din trading.

För nya traders är det svårt eftersom du inte har en positiv referens till vad som fungerar. Det är därför din community, din mentor och coach är en central del av din utveckling under dina första år i marknaden.

Trading är ett yrke, det är ingen hobby även om många tar den approachen till det. Problemet är att det inte finns olika nivåer i trading, du kan inte välja att konkurrera med andra hobbytraders utan blir tvungen att handla i samma marknad som de som tar det på dödligt allvar och jobbar stenhårt varje dag på att bli bättre, öka sin edge och ta dina pengar.

 Vi kan slutligen säga att det handlar om att omdefiniera hur du ser på framgång och om resultat är det du mäter din prestation med är det på tiden att tänka om. Resultat kommer som en laggande effekt av en lönsam process och vi kan inte påverka hur marknaden rör sig idag eller om den är fördelaktig för just din strategi.

Det enda vi kan göra är att följa vår process som är byggd för att ha en edge i marknaden och agera när vår möjlighet kommer. Det vi kan kontrollera är hur vi agerar och om vi disciplinerat följer vår process eller ej.

Det är därför den ultimata faktor för framgång eller misslyckande.

-TK Traders

#