Jun 27, 2022

För Daytraders finns det många saker att bestämma, vilken tidsram är en av dem.

Så frågan många nya Daytraders ställer är, ”Vilken tidsram/timeframe är bäst att handla”. Vi ska besvara frågan i det här inlägget och ge perspektiv på intraday trading.

Först. Det finns ingen ”bästa tidsram”, det finns ingen ”bästa strategi” precis som det finns ingen ”bästa bil”. Det kan däremot finnas en bästa bil för dig, och den är kanske inte samma som för din vän.

Vi tänker olika, gillar olika och gör olika saker.

Så det finns en ”bästa______” för dig som trader. Men att se på vad som generellt är ”bäst” kanske inte stämmer för dig.

Så när den här frågan ställs utan kontext, utan detaljer och utan självkännedom är det helt omöjlig att besvara. 

Exempel

Om frågan istället skulle vara:

”Vilka typer av tidsramar kan fungera bra för daytrading i syntetiska index med en strategi som är baserad på momentum, där jag tar entry baserad på aktivitet på specifika nivåer som jag märker ut i grafen”.

Först. Notera hur specifik frågan blivit.

Den har nu detaljer som gör att man kan se över alternativ baserat på HUR man ska använda graferna. Det är samma som när det gäller bilen vi pratade om tidigare.

Vilken som är bäst, beror på vad du ska göra med den.

Så för en trader som vill handla syntetiska index med en momentumbaserad strategi kan vi välja bort några graftyper och tidsramar på en gång.

Grafer som inte visar detaljer går bort (linjegrafer, renko, graftyper med medelvärden etc).

Då vi vet att detaljer är viktigt och snabbhet är en viktig detalj för precision för den här tradern kan vi selektera bort ovanstående.

Vi kan också fokusera på graftyper som ger informationen tradern behöver för att kunna handla på det sättet.

Men en sak först.

Frågan gäller tidsramar, och det är inte säkert att en tidsbaserat graf är det bästa för en momentumbaserad trader. En tickgraf kan vara ett bättre alternativ, både volym och volatilitet blir mer synlig och lättare att identifiera för en trader som använder det.

Så i det här caset skulle vi säga:

Testa följande graftyper:

  • Candlesticks
  • Tick charts

Testa alla olika tidsramar för candle grafen, och testa olika input på tickgrafen (varierar beroende på marknad). Studera, notera och testa vad som fungerar bäst för just dig.

Om du verkligen vill ha svaret på frågan ”vad som är bäst” så är det här vägen du finner svaret. Det finns inte online, det finns inte i en bok och ingen annan trader kan svara för dig.

De kan ge dig sin erfarenhet.

Och du kan lära av andras erfarenhet.

Men förstå att det är DERAS erfarenhet, och du måste bygga din egen. Traders lyckas och misslyckas på olika sätt, och vi alla är olika på många sätt.

Så att hitta sig själv som trader är svaret.

-TK Traders

#